torsdag 10 mars 2011

Nong Shim - Udon



Med Nong Shims kimchinudlar färskt i minnet sänkte jag ner de torkade nudlarna i det kokande vattnet. Dessa är av modell "udon" som är en japansk, lite tjockare variant. På påsen kan man läsa det koreanska ordet neoguri och tydligen ska de ge en "rich and savory taste of Korean seafood soup with squid, mussel, seaweed etc...". Grönsakspåsen innehåller sjögräs, torkad mussla, fiskkaka(?!), gräslök och morot. Buljongen var faktiskt rich and savory och nudlarna i sig erbjöd ett behagligt tuggmotstånd. Den huvudsakliga smaksättaren var sjögräs och rätten smakade i princip hav - men på ett bra sätt. Jag tycker de påminde mycket om en nudelsoppa jag brukade göra själv som bestod av äggnudlar, grönsaksbuljong, rökta musslor och en näve torkat sjögräs.
En sak som bör nämnas är att dessa udonnudlar är en riktigt stor portion. Skulle säkert räcka till två småhungriga personer. Själv lämnar jag ingen skål ouppäten - även om mättnadskänslan infinner sig halvvägs in i måltiden...

Att sätta betyg på dessa är svårt. Smaken är fullgod. Uppskattar konsistensen på nudlarna och sjögräs är ju alltid sjögräs. Morotsbitarna gav fint tuggmotstånd och smakade mycket. Men för mig saknades dessvärre nyhetens behag då jag i princip redan ätit mig less på sjögräsnudlar. Ger ändå dessa 2.7 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar