Om jag inte är helt ute och cyklar så kommer namnet Pad Char ursprungligen från kinesiskans "Char Siu" som betyder något i stil med grillspett, vanligtvis då med fläskkött (rätta mig om jag har fel!) I denna thailändska tappning har man istället valt att ge grillsmak åt "bebismusslor". Jag tycker mig se ett mönster när det kommer till Wai-Wai - De sorter jag testat hittills har varit förbannat starka, och dessa är inget undantag. Mycket soppvatten är att rekommendera.
Två påsar. Bah!
I övrigt är musselsmaken rätt svår att definiera. Rökig grillsmak dominerar, men även en påfallande sötma (antagligen p.g.a den rätt höga sockerhalten i dessa nudlar). Fröken Nudel tycker de smakar snus, och jag kan hålla med henne denna gång. Det ligger verkligen en underton av Göteborgs Rapé, antagligen p.g.a någon gemensam krydda som svenskar och thailändare i begynnelsen valde att använda på helt olika sätt (som t.ex. "sasparilla" som man i USA gör Root Beer av, och i Sverige istället associerar med tandkräm).
Lite oinspirerade, men fullt dugliga. 2 av 5
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar