Jag vill börja med att be om ursäkt till Socialistiska republiken Vietnam för att jag närmade mig dessa nudlar med stor skepsis. Jag gjorde misstaget att tro att "Beef flavour"skulle vara samma tråkiga smak som den vi är vana vid här i Sverige. Men ack så fel man kan ha!
Kho är en slags vietnamesisk soppa, eller gryta, som normalt serveras med ris eller baguette (100 years of french colonialism and all I got was this lousy loaf of bread?), men i denna skepnad serveras rätten istället med risnudlar. Jag har länge skyggat för risnudlar för deras semi-transparenta, nästan spöklika utseende. Och kanske på grund av att jag i min naiva ungdom tvingade i mig en skål halvfärdiga risnudlar utan någon som helst smaksättning. Men i vilket fall, jag har växt som människa och tror inte längre på spöknudlar.
Paketet innehåller tre påsar, vilket är standard för asiatiska snabbnudlar. Buljong, torkade kryddor och olja.
Vanligvis brukar jag hälla bort merparten av kokvattnet innan jag tillsätter kryddorna, men då asiatiska nudlar tenderar att vara så förbannat starka har jag nu börjat anamma hela sopp-grejen. Jag måste strängt poängtera att dessa utan tvekan ska ätas som just soppa - även om de inte är starka för fem öre! Buljongen är klar och rätten känns riktigt fräsch. Den stora överraskningen var dock att det flöt runt ett tiotal riktiga köttbitar (?!) Suspekt som fan, men ändå rätt gott! Stod dock inget om detta i innehållsförteckningen. Mild för paletten och behaglig ox-smak. Fröken Nudel tycker de doftar och smakar bearnaisesås, en nyans som jag inte lyckas snappa upp lika tydligt. Eftersmaken som dominerades av koriander dröjde sig däremot kvar länge. Jag ska definitivt köpa dessa igen redan nästa gång jag besöker Siam Shop där man får 3 paket för 10:- (om mitt minne inte sviker mig)
Omväxling förnöjer! Betyget blir starka 4 av 5
Dessa ska jag definitivt testa!
SvaraRadera/Drottningmyran