torsdag 24 februari 2011

Vifon - Crab Rice Pancake


Vietnamesiska Vifon är nog mitt favoritmärke so far. Hur låter krabb-rispannkaka? Mycket godare än det låter! Påsen innehåller ett nystan platta, tagliatelle-liknande risnudlar och, hör och häpna, inte mindre än 4 smakpåsar! Kryddor, olja, gräslök och en liten påse rostad lök. Pluspoäng. Nudlarna har en tydlig smak av krabba och gräslök och känns, precis som Vifons Bò Kho, riktigt fräsch. Jag måste erkänna att jag ätit dessa tidigare, men då hällde jag bort kokvattnet. Då klibbar nudlarna ihop sig och formar snabbt en solid kaka. Men om de äts som soppa så blir de däremot väldigt hala och svåra att få upp på gaffeln.
Eftersmaken präglades av den rostade löken och påminner en del om Knorrs franska löksoppa, en oväntad twist på slutet. Importören bidrog dessutom med lite underhållning när den observanta hittar "söcker", "peppa" och "gräss lök" i innehållsdeklarationen.

Betyget blir starka 3.5 av 5. Go Vifon!

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar